Beliggenhet

Skigaarden . Beliggenhet

HEMSEDAL -NORGES BESTE FJELL- OG SKIDESTINASJON

Det er lett å la seg begeistre av Hemsedal, med sine dramatiske fjell og vakre fossefall og iIkke minst av Hemsedal Skisenter som er et av Skandinavias fremste og mest komplette skianlegg. Midt i dette eventyrlige vinterlandskapet, godt over 1000 moh, ligger Skigaarden.

Hemsedal er en komplett fjelldestinasjon. Gjennom mange år har hemsedølene bygd opp et reiselivstilbud med stort mangfold. Naturen taler for seg selv, som med sine høye fjell kan minne om Vestlandet.

Hemsedal Skisenter

I fjellbygda står Hemsedal Skisenter i en særstilling. Helt siden 1961 har skisenteret vært en lekegrind for skiglade mennesker. I dag fremstår det som et av Skandinavias mest moderne og populære skianlegg. Skistar eier og driver bakken og jobber kontinuerlig med forbedring og videreutvikling av skianlegget.

Norges beste skisted

Det er ikke uten grunn at Hemsedal 10 år på rad har blitt kåret til Norges beste skisted. I Hemsedal Skisenter finner man både Norges største alpine barneområde og fem Snow Parks. Sammen med konkurransearenaer, bratte bakker og utfordrende offpist er Hemsedal Skisenter perfekt for eventyrlystne skikjørere i alle aldre. Til og med tenåringen blir enkel å få med til fjells. Skisenteret har også Norges lengste sesong og gode snøforhold. I Hemsedal finnes dessuten et stort langrennsløypenett med over 200 mil preparerte løyper.

Herlig sommer

Også sommerstid byr Hemsedal på et stort utvalg av aktiviteter. Her er det mange muligheter for flotte fjellturer for både nybegynnere og fjellvante. Ønsker man en mer fartsfylt opplevelse kan Hemsedal Bike Park være tingen. Fra toppen av stolheisen kan du velge mellom tre traseer. For mange er Hemsedalsfjella også kjent som Skandinavias alper. Et godt utgangspunkt for klatring, der både uerfarne og erfarne klatrere finner passende utfordringer. Dalen er ellers kjent for sitt fantastiske ørretfiske, i både elver og vann.

Med Skigaarden har du et fantastisk utgangspunkt for gode naturopplevelser hele året. Skigaarden ligger opp mot Holdeskaret, en av de mest solrike plassene i skisenteret. Et flott startpunkt for dagen samt et ypperlig sted for å ta en pause. Toppturen eller langrennsturen starter bokstavelig talt fra din egen dør. Med Norges lengste sesong og solide snøforhold er Skigaarden det komplette vinterparadis. 

Skigaarden er lett tilgjengelig enten du kommer med bil eller på ski, sykkel eller til fots. Her er parkering, skiveier og sykkelstier lagt slik at Skigaarden er helt bilfri.