DET VA EIN GØNG…

Skigaarden . Om oss

Det va ein gøng ein tradisjonell fjellgard høgt uppe i lie i Holdeskaret. Gardsdrifte va krevjande og sjøl med go´ tegang te jakt, fiske og bærsank, va drifte prega tå nøysemd. Det vart lite te overs. Ette kort so turistan uppdaga Hemsedal og det unike området i Holdeskaret, vart drifte meir retta mot deiris behov. Detta vart starten te Skigaarden.

Slik kunne historien vært og i våre planer har dette vært utgangspunktet. Å etablere en trivelig plass høyt til fjells, som gradvis bygges opp over tid. Ikke helt ulikt andre gårder i bygde-Norge. For det var gjerne slik, at man utvidet gården litt etter litt, i takt med at behovene vokste. Planleggingen og drømmen om Skigaarden har vokst frem gjennom mange års erfaring som ivrige ski- og fjellfolk. Mye av inspirasjonen har vi hentet fra skistedene i Alpene.

Følelsen av å komme hjem

Vårt ønske med Skigaarden er å skape en unik møteplass for fjell- og skientusiaster i alle aldre. Enten man er på gjennomreise, alpinist, fjellfant, fastboende eller rett og slett «litt svøltin» som me sea i Hemsedal. Når du passerer broen over skibakken skal du få følelsen av å komme hjem. Hos oss har du alt du trenger for supre dager og opplevelser på fjellet. Det er laget gode løsninger for drift, med et klart skille mellom det å være gjest eller eier på Skigaarden.

Å passe inn

Vi har forsøkt å skape en unik arkitektur, med sterke røtter til norske tradisjoner. En arkitektur som spiller på lag med naturen. For å bevare landskapet og forsterke skiområdet er all biltrafikk og parkering lagt under bakken. Hele området over bakken er 100 % bilfritt, med praktiske løsninger som ivaretar det alpine produktet og natur. Skigaarden er for alle og lett tilgjengelig enten du kommer med bil eller på ski, sykkel eller til fots.

Skapt for å vare

Vi har stor respekt for gamle tradisjoner. I gamle dager lagde man ting for at det skulle vare i generasjoner. Derfor var man nøye med håndverket. Alt skulle holde høy kvalitet. I dag kan vi beundre stavkirker og loft fra 1100-tallet som oser av røtter og bunnsolid historie. Samt flere hundre år gamle interiør slitt av naturlig elde. Hos oss er vi opptatt av at også alt vi skaper skal vare og tåle tidens tann. Derfor bygger vi for eksempel med heltre i leilighetene og møblene er røffe og rustikke.

Vi er dessuten opptatt av de små detaljene som utgjør den store forskjellen. På Skigaarden er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Du finner det igjen i den gjennomførte arkitekturen, i det gjennomtenkte interiøret, i den hjemmelagde maten. Ikke minst i opplevelsene. Det er nettopp dette vi ønsker å være best på.

Gardsfolket

Gardsfolket er kjernen i hele vår virksomhet. De er sjelen, magien og logikken i alt Skigaarden er og gjør hver dag. Vi liker å ta vare på gardsfolket vårt. La de gjøre det de brenner for og er gode på. Gardsfolket vet også å brette opp ermene og ta i et tak der det trengs. Vi vil inspirere gardsfolket vårt til å drømme stort og dristig, for det er nettopp det som gjør Skigaarden til det unike stedet det er I dag.

Dessuten kan vi ikke nevne det ofte nok. Sjel er en av de hemmelige ingrediensene på Skigaarden. Uansett størrelsen på bordsettingen finner du det ved alle bord, i hver matrett og i hver drink. Det sitter i møblene og du hilser på det når du tar i dørhåndtakene. Det finnes i dype samtaler mellom gode venner og nye bekjente. Du finner det i alt vi gjør og alt som omgir deg. Sjel …