Vår Kjeller

Skigaarden . Mat & Drikke

TIL HEMSEDAL ETTER VIN

Vi har en genuin interesse for vin. Skigaarden ønsker å tilby et unikt utvalg av sjeldne og ettertraktede viner fra de klassiske områdene i Europa. I 2018 ble vi nominert i to kategorier i Norsk Vinkelnerforening og Kapital sin kåring av «Norges Beste Vinkart». Vi vant "Beste Champagnekart" i 2019, 2020 og 2021.

BEST PÅ CHAMPAGNE

Vår genuine interesse for vin vekker oppmerksomhet. Hvert år kåres Norges beste vinkart av KapitalVin og Norsk Vinkelnerforening. I 2018 ble vi nominert i to av seks kategorier, «Norges Beste Vinkart» og «Beste Champagne/Musserende vinkart». Vi dro hjem seieren i sistnevnte. I 2019 og 2020 kunne vi feire nok en triumf i samme kategori. Norsk Vinkelnerforening og Kapital begrunnet det slik:

«I forhold til fjorårets kåring av «Beste Champagnekart», var det i år flere aktuelle kandidater på listen. Vinneren er dog fremdeles i en klasse for seg. I 2018 imponerte stedet med 280 varelinjer innen Champagne, og med en økning til 480 på et år er det bare å ta av seg hatten. Det er ikke bare antall tilgjengelige produkter som imponerer juryen, men også bredden og dybden innen stiler, årganger og opprinnelse. Satsningen på en ny 500 m2 vinkjeller, er et ytterligere bevis på at stedet tar oppgaven om å tilby et godt vinutvalg på alvor, og juryen ser frem til å følge utviklingen.»

Hos oss finner du en av de største samlingene med champagne i Norden. Og som den store irske forfatteren Oscar Wilde i sin tid sa: «Kun de fantasiløse kan ikke finne en anledning til å drikke champagne.»

DE UTVALGTE

På Skigaarden er vi stolte over vårt vinkart. Vi er særlig opptatt av vinområdene Champagne, Burgund, Rhône, Piemonte og Toscana. Her finnes en utrolig bredde av både vinprodusenter, vinstiler og viner. Vi har valgt å følge noen utvalgte svært tett. Fra disse tilbyr vi en så stor bredde og årganger som mulig. Her er noen av dem: Vega Sicilia, Roederer Cristal, Moët & Chandon Dom Perignon, Krug, Ulysse Collin, André Beaufort, Egly-Ouriet, Cedric Bouchard, Salon, Drouhin-Laroze, DRC, Barthod, Rousseau, Leflaive, Mugnier, Vogüé, Grivot, Raveneau, Dauvissat, Col d´Orcia, Giacomo Conterno, Bartolo Mascarello m.fl.

For oss er det like viktig å ha fokus på de klassiske som nye og innovative produsenter. Samtidig er vi opptatt av å fordype oss i de beste årgangene. For hvert tiår er det alltid noen årganger som utmerker seg som spesielt gode. Fra disse årgangene ønsker vi å kunne tilby en så stor bredde som mulig. Både hva gjelder produsenter og viner.

ENKELT Å VELGE VIN

Vi har valgt å dele opp vinkartet i tre deler:
Del 1: «Dagligvinene/Everyday wines» er ca. 15 viner i prisklassen 500-1000 kroner pr. flaske. De fleste av disse kan kjøpes på glass.
Del 2: «Festviner/Great Selections», er viner som koster opp til 2000+ kroner. Dette er viner der de fleste er tilgjengelig i vinrommet i Storstugu. Resten finnes i vår vinkjeller.
Del 3: Kjellerviner, våre viner som koster fra 2000,- og oppover. De fleste av disse finnes i vår store kjeller, men vi tar forbehold om at ikke alle er på plass. Om du har mulighet, vil vi gjerne ha beskjed noen dager i forveien. Vi jobber aktivt med å oppdatere vår kjeller, så kan være at det finnes årganger som ikke er nevnt i kartet. Spør gjerne.

På denne måten gjør vi det litt enklere for både deg som kunde. Ønsker du en «enkel vin» passer del 1 perfekt. Er du over snittet vininteressert anbefaler vi å spørre om del 2 eller 3. Er du genuint interessert, ta gjerne kontakt med oss på forhånd. Da sender vi deg vinkartet på mail, så du kan studere dette i ro og fred. Send forespørsel til: restaurant@skigaarden.no

VINSMAKING

Vi har grunnet stor pågang kun smaking etter invitasjon. Mer info kommer senere.

NY, SPEKTAKULÆR VINKJELLER

 Med sine hele 500 m2, dypt under bakken er vår kjeller helt unik og spektakulær. Både i sin form, omfang, kvantitet og kvalitet. Vi garanterer noe du aldri har sett maken til.

VÅR EGEN IMPORT

Vår lidenskap for vin har også resultert i at vi har grunnlagt et eget firma for import av vin. Fokuset her er det samme som for vinkartet på Skigaarden, vi ønsker å kunne tilby kvalitetsviner fra familieeide produsenter i de klassiske vinområdene i Europa.

wine@skigaarden.no for mer info…